lørdag den 11. maj 2013

Rug/chokoboller


Maria Nielsen



Kilde: Fit living

Rugbrødsboller med chokolade

12 stk.

2 dl mørkt øl
2 dl vand
25 g gær
1 spsk flagesalt
1 spsk rapsolie
2 spsk økologisk maltsirup
150 g groft rugmel
1 dl knækkede rugkerner
50 g hakket mørk (70% eller 80%) chokolade
150 g fuldkornsspeltmel
400 g hvedemel

SÅDAN GØR DU:
Bland øl og vand og rør gæren ud i det. Tilsæt salt, olie, sirup, det grove rugmel, rugkerner og chokolade. Kom spelt- og hvedemel i skålen og rør dejen godt sammen. Kom lidt ekstra mel i, hvis dejen er for klistret. Lad den hæve tildækket i en time. Brug en ske og sæt dejen i 12 store klatter på en plade med bagepapir, drys lidt rugmel over og bag bollerne i ovnen ved 175° på varmluft i 20 til 25 minutter.

Energi pr. stk.: 280 kcal, fedt 12%, protein 10%, kulhydrat 78%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar