onsdag den 26. oktober 2011

Brød i Römertopf (Kokotte-brød)






10g gær
3 dl lunkent vand
½ spsk Maldon salt
1 tsk rørsukker
1 spsk olie
350 g fint hvedemel
lidt revet muskatnød (kan undlades)
40 g rosiner (kan undlades)
40 g grofthakkede hasselnødder - eller valnødder

Opløs gæren i vandet og lade det stå i 5-10 min. Bland salt, sukker og olie i gærblandingen, sigt det meste af hvedemelet og lidt revet muskatnød i - og rør dejen grundigt igennem.
Vend rosiner og nødder i en spsk mel og rør dem i, mens dejen stadig er blød.
Ælt dejen færdig med resten af melet - den skal være smidig - ikke for bastant.
Form dejen til en kugle og lad den hæve tildækket i 1 time, mens römertopfen og låget trækker i lunkent vand.
Slå dejen ned, formden til et brød og læg den i den velsmurte RöMERTOPF. Lad brødet efterhæve i ca 30 min. under et klæde.
Læg det fugtigt, velsmurte låg på og stil RÖMERTOPFEN i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 50 minutter til brødet er gyldent. Løsn brødet fra formen og lad den afkøle på en bagerist.
Dampen fra det vand, der siver ind i porerne, når Römertopf'en sættes i blød giver et meget saftigt og ensartet resultat. Der er bare en REGEL der skal overholdes: RÖMERTOPT både låg og bund - skal smøres grundigt. Ellers hænger brødet FAST.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar