mandag den 24. oktober 2011

Fluefiskerens livret (4-6 pers) Ørred






1 ørred på ca 1 kg
lidt fond af fiskeben
1 mellemstort løg
3 persillekviste
2 laurbærblade
8 peberkorn
2 dl piskefløde
1 knivspids gurkemeje
3 mellemstore havesyreblade
lidt ribs
salt og peber
lidt tør hvidvin
små pillede kartofler

Ørreden flækkes på langs og befries for skind og ben.
Så skal fiskefond'en koges, og fiskeben og skind skylles i koldt vand og sættes over i ca 1 ltr. vand og småkoger.
Fjern Skummet med en huske.

Så tilsættes løget, der er delt i fire stykker, persillestilke, laurbærblade og 2 af havesyrebladene. Det hele småkoger i ca 20 minutter - så sigtes fond'en og kogningen fortsætter langsomt, indtil der er ca. 2 dl tilbage. Hæld fløde i fond'en, som koget videre til en jævn konsistens (ingen mel!). Der smages til med lidt gurkemeje, salt og peber.

Den flækkede og rensede fisk skæres i passende stykker. Fileterne lægges i en smørsmurt gratinskål og stænkes med lidt tør hvidvin, gerne den samme, som drikkes til fisken.

Stil ovnen på 150 grader og lad fisken stå i ovnen i 10-15 min. Anret fileterne på varme tallerkner. Skær resten af havesyren i fine strimler og læg dem på gurkemejesaucen. Drys ribsene mellem havesyren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar