lørdag den 16. november 2013

Brunkager 'Blomsterberg'



250g smør
125g lys sirup
250 farin
2 tsk Potaske
1 spsk. koldt vand
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nelliker
2 tsk stødt allehånde
60g syltet appelsin i tern
25g usaltet pistacie kerner
150g mandler
500g hvedemel

Smør, sisup og farin smeltes for middel varme til det er ca.70 grader.
Gryden tages af varmen.
Kanel, nelliker ingefær, allehånde og hvedemele blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.

Potasken og vand rører sammen i en kop og tilføjes.

Det hele æltes sammen i en røremaskin til dejen er ensartet.
Dejen kommes op i en beholder 18x18cm foret med bagepapir på både bund og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved
stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange "baner".

Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180grader ca 9-12 minutter.

Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåser.


sendt første gang i dr1 1.12.2010

Ingen kommentarer:

Send en kommentar