onsdag den 24. april 2013

Hveder 15stk.


50 g smør

500g hvedemel
1 tsk kardemomme
½ tsk salt

2 dl lunken mælk
50g gær
2 sammenpiskede æg

evt.pynt æg til pensling

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, tilsæt kardemomme, salt og sukker.

Opløs gæren i lunken mælk og hæld mælk og æggene i melblandingen og ælt dejen sammen.

Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45-60 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset bord . Del dejen i 15 stykker og tril dem til boller.
Læg bollerne næsten sammen i en smurt bradepande el et ovnfast fad (16x28cm) og lad dem
hæve tildækket i ca ½ time.
Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen ved 185 grader varmluft i ca. 20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar