lørdag den 4. august 2012

Kartoffelsalater 2 forskellige (Lena Hansson)

Den slanke - med æble

300g kartofler (kogte)
100g rødt æble
100g forårsløg
1 fed hvidløg
1 tsk kryddersalt
2 spsk. dijonsennep

Kartoflerne køles ned og skæres i kvarte el. halve.
Æblet skylles  og snittes fint i skiver - så du undgår stilk og kærnehus.
Forårsløg skæres fint.
Hvidløg presses og blandes nu med sennep og kryddersalt.
Det hele vendes nu i dressingen æble, kartofler og forårsløg.

Der kan evt tilsættes lidt cremefraiche.

Den sunde med rygeost, cremefraiche og chili

300g kartofler (kogte små)
100g forårsløg
½ chili u/kerner
100g stilktomater - gerne små
50g cremefraiche 9%
75g rygeost 5%

De kogte kartofler køles og skæres i halve
Foråsløg snittes fint, få det hele med, på nær roden.
Chilien  snittes fint og tomaterne skæres i kvarte.
Creme fraiche og rygeost røres godt sammen og det hele vendes grundigt heri.
Tilsæt evt. salt og peber.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar