torsdag den 10. marts 2011

Kanelsnegle (20 stk)

2½ dl mælk
40 g smør
25 g gær
½ tsk salt
50 g sukker
½ tsk kardemomme
ca 400 g hvedemel

Fyld:
50 g smør
50 g sukker
1 spsk kanel

Pynt:
1 æg
2-3 spsk sukker (eller glasur)

Opvarm 1/3 af mælken og smelt smørret heri, tilsæt resten af mælken og afkøl til det er lunkent
Opløs gæren heri.
Bland salt, sukker og kardemomme med halvdelen af melet og rør det i dejen.
Ælt resten af melet i til en blank dej.
Stil tildækket til hævning på et lunt sted, til dejen har hævet til dobbelt størrelse ca 35 min.
Slå dejen ned og form til en aflang plade på 40x40 cm. Bland ingredienserne til fyldet og bred halvdelen ud på dejpladen.
Fold den usmurte halvdel over og tryk de to flader forsigtig sammen.
Rul ud til 30x 40 cm og bred resten af fyldet på.
Rul dejen sammen så den lange led bevares.
Skær ud til 20 skiver læg dem på bagepapir og tryk dem let ud.
Efterhæv i 10 minutter.
Pensl med æg og drys med sukker.
Bag i en forvarmet ovn på 220 grader i ca 8-10 minutter.
Afkøl

Ingen kommentarer:

Send en kommentar