torsdag den 10. marts 2011

Birkes med kerner (14 stk) årg.1993

1 pose trekornsblanding
4 dl vand
50 g gær
4 dl mælk
2 spsk mørk sirup
1½ tsk salt
200 g sigtemel
800 g hvedemel (200g grahamsmel - 600g hvedemel)
1 æg til pensling
Birkes
Trekornsblandingen bringes i kog med vandet.
Tag det af blusset og lad det køle af til det er håndvarmt.
Smuldr gæren i et fad og hæld kornblandingen over. Varm mælk og sirup op sammen til det er håndvarmt og rør det i gærblandingen sammen med saltet.
Bland meltyperne og ælt melet i lidt ad gangen.
Slå dejen godt og sæt den til hævning et lunt sted med viskestykker over i 25 minutter.
Slå dejen sammen og rul den ud til en rektangulær ca. 2 mm tyk plade.
Rul pladen tæt sammen som en roulade, tryk den flad og skær den i ca 14 stykker.
stil stykkerne på en bageplade og lad dem hæve med et viskestykker over et lunt sted i 15 minutter. Pisk ægget sammen og pensl brødene forsigtig i toppen og strø evt lidt birkes henover dem
Bag birkesene på næstnederste rille ved 200 grader i 15 minutter.
Køles på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar