onsdag den 4. juni 2014

Lavash

 
 
25g Gær
½ tsk salt
½ spsk.Sukker
250-260g Hvedemel
2½ dl  lunken vand
2 spsk Youghurt
 
 
1 æggeblomme til pensling
 
nigellsfrø og sesamfrø til drys
 
Opløs gæren, sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt melet.
Ælt til den er smidig og blank, gerne på røremaskine, det tager okring 8-10 minutter
 
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål ca 1½ - 2 timer
 
del den herefter i 2 lige store dele.
Tænd ovnen/grillen på 260 grader el det højeste den kan komme på .
rul hver del ud til ca 1 cm tykkelse. Kome dejen på en bageplade med bagepapir
Pensl brødet med en blanding af youghurt og æggeblomme og drys med nigellafrø og sesamfrø.
 
 
Brødet skal bage ca. 6-8 minutter på den øverste rille i ovnen.
 
Server med 2 dips til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar