søndag den 7. juli 2013

Pulled pork - den traditionelle


1 nakkefilet
75g smør
½ ltr ufiltr. æblejuice

Marinade:
1dl ufiltr. æblejuice
1 dl vand
1 dl sukker
½ dl salt
1½ spsk worchestershire sauce
2 spsk rub u/salt

Pulled Pork-Rub:
180g mørkt moscocadosukker
80g sød paprika
40g stødt sort peber
16g hvidløgspulver
16g løgpulver
10g stødt oregano
10g stødt timian
4 g cayennepeber
6g stødt spidskommen
10g Colmann's sennepspulver
2 g stødt allehånde
(60 g sellerisalt)

Portionen er temmelig stor  -  måske man skal halvere den. Ellers har man til en gang til.

Bland alle ingredienser grundigt sammen uden at det klumper.
Portionen giver 414g rub.

Tag nu 300g fra og bland med 60g salt.

Pork-JUICE - (den sætter prikken over i'et)

Stegesky     (fra tilberedningen af stegen)  Skal først laves når stegen er ved at være færdig.
1½ dl æblecidereddike
1½ dl ufiltr. æblejuice
4 røde Pink Lade æbler - groft revet

Opbevar den usaltede rub mørkt i en tæt beholder.

Kog stegeskyen ind til det halve - tilsæt æblecidereddike og juicen og til sidst de groft revne æbler
og lad det varme godt igennem uden at koge vildt.


NU til stegen :
1. 
Sprøjt stegen med marinaden og gnid den med 2/3 del af pulle pork rub'en i et tykt lag. Lad den
trække i køleskab i et par timer.
2.
Kom kødet på smokeren og drys resten af pulled-pork-rub'en over.
Tænd smokeren op til minion-metode tilført 3stk mesquite-chunks og 6 æble-chunks.
Grill stegen ved 110 grader.
3.
Sprøjt 75g smeltet smør ind i stegen, når kernetemperaturen er 68-70 grader,
4.
Læg stegen over i en alubakke og dæk med stanniol.
5.
Steg herefter videre ved 110 grader til en kernetemperatur på 80-82 grader. Pak så stegen ud - gem saften i alubakken - og læg den direkte i smokeren. Steg videre ved 120-130 grader, mens den sprayes med æblejuice ca hver ½ time.
6.
Når stegen har en kernetemperatur på 88-90 grader tages den af og hviler tildækket i 15 min.
7.
Pluk kødet i strimler og vend dem med varm pork-juice og lidt rub uden salt.

Det er en rigtig god ide med at ved al kødet med denne tykke pork-juice - det smager bare så godt.

Jeg har lavet en rigtig god salat til, nye kartofler, og rabarberkompot og det smagte godt til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar