torsdag den 11. juli 2013

Abrikosmarmelade


500g frisk modne abrikoser
saft og revet skal af 1 usprøjtet appelsin
1½ dl vand
235 g sukker el.rørsukker

2 - 2½ tsk melatin + 2 tsk sukker
1 lille tsk Atamon

Skær abrikoserne igennem og tag stenene ud.
Knæk 6-7 sten med en nøddeknækker og pil kernerne ud - og hak dem groft.

Kom abrikoser, kerner, appelsinskal og saft samt vand i en gryde og bring det i kog.

Kog frugten meget møre 5-10 min under låg ved jævn varme.
Kogetiden afhænger af hvor modne abrikoserne er.

Hæld syltesukker i frugten og bland det godt.
Bring blandingen i kog igen, og kog kraftigt i 5 min.
Fjern skum og lad gryden stå i 15 min.

Hæld marmeladen på skoldede glas - som lukkes.

Opbevares mørkt og køligt.

Abrikoser er sød frugt, som ikke indeholder meget syre.
For at fremhæve den fine abrikossmag koges marmeladen med appelsin.

(den smager bare godt på nybagteboller)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar