onsdag den 19. juni 2013

Pavlova med sommerbær

(6-8 pers)

1 dl æggehvider
½tsk eddike
150g flormelis
100g marcipan
2,5dl piskefløde
500g sommerbær - hindbær, blåbær, solbær, brombær

flormelis

Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til stift skum.
Vend resten af flormelissen i og piske videre, til det er helt stift.

Riv Marcipanen i marengsen og vend det hurtigt sammen.

Læg marengsen som et stort bjerg 20-25cm i diameter på en bageplade med bagepapir.
Bag den 30-40 min ved 150 grader, så den stadig er sej og karamelagtig i midten.

Sæt  den til afkøling på en rist.

Pynt den, når den er helt kold og lige inden servering med flødeskum først og dernæst masser af bær over. Drys med flormelis og server.


Serveres med et glas dejlig kold Sauterne el. lign til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar