søndag den 30. juni 2013

Caponata


2 løg
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
6 stilke blegselleri
1 aubergine   el. squash
2 peberfrugter
3/4 kg solmodne tomater
1 spsk rørsukker
2-3 spsk tomatpuré
3 spsk vineddike
3 spsk lyse rosiner
100g oliven
3 spsk saltede kapers

Pil løgene og hak dem fint.
Sauter dem bløde i en gryde med olie ved svag varme i ca 5 min.
Drys med salt og lad dem snurre 5 min mere under omrøring.

Skær tomater i kvarte og skrab kernerne ud.

Skær alle grønsagerne i små tern og vend dem i gryden sammen med sukker, 1 tsk salt, tomatpure og vineddike. Tilsæt tomaterne.
Lad det simre under omrøring i ca 20 min.

Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem trække i 10 min.
Udsten de sorte oliven og hak dem groft.
Skyl kaperserne fri fro salt. Vend rosiner og oliven og kapers i caponataen.
Juster med sødt og surt og smag til med friskkværnet peber.
Anret det i en skål

Kan serveres til en god lammekølle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar