mandag den 4. februar 2013

Havreklidbrød (2 stk)


Brug evt. Kenwood røremaskine

200g Finax Havreklid
800g Hvedemel
6 dl mælk
50 g gær
50 g margarine eller olie
2 tsk salt
2 tsk sukker

Gæren opløses i den temperede mælk. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet.
Dejen æltes (mindst 5 min) og yderligere hvedemel tilsættes efter behov.
Dejen skal klæbe en smule til hænder og bord.
Dejen hæver tildækket i ca 30 min. ved stuetemperatur.
Herefter slåes luften ud af dejen  og 2 brød formes.Evt. som dråber hvis man vil være kreativ.

Brødene hæver igen tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min ved stuetemperatur.

Brødene pensles med kaffe og bages ved 200 grader i ca 25-30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar