søndag den 3. februar 2013

Cheeseburger



 (2 pers) - AFTEN

300g hk. oksekød 3-7%
2 spsk finthakket løg
1 tsk spidskommen
1 tsk peber
1 nip salt
nogle dråber olie

Burgerbolle:
150g revet knoldselleri
 75g revet gulerod
   2 æggehvider
1½ spsk havreklid
3/4 tsk hørfrø

Endvidere:
2-4 salatblade
2 spsk tomatketchup (usødet)
evt. sennep
2 skiver ost max 7%
rigeligt med løgringe

Opvarm ovnen til 180 grader.
Ælt kødet, løg og krydderier sammen.
Form det til 2 flade bøffer. (lad dem hvile lidt så smagen sætter sig)

Burgerbollen:
Rør æggehvider og havreklid sammen.
Tilsæt de revne grøntsager og rør til ensartet masse.
Fordel massen i fire cirkler med en diameter lidt større end bøfferne på en bageplade med bagepapir.
Strø hørfrø over to af dem.
Bages midt i ovnen i ca. 20 min.
Kom nogle dråber olie på en slip-let pande og fordel olien med køkkenrl.
Steg bøfferne over middel varme og læg osten på når bøfferne skal vendes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar