mandag den 25. februar 2013

Crudités (salat)

Laves på et stort ovalt fad og opdeles i de forskellige arter af salat der skal til salaten.

3 rødbeder
5 gulerødder, fintrevne
3 tomater i skiver

8 salatblade
2 spsk hakket bredbladet persille

6 spsk eksta Jomfruolivenolie
1 tsk Dijon sennep
4 spsp. Rødvinsvinaigre
3/4 tsk salt
3/4 tsk friskkværnet peber



Skær de blade af rødbederne, men lad ca 2½ cm af toppen sidde.
Læg rødbederne i en gryde dæk med vand og bring gryden i kog.
Skru ned, læg låg på og kog rødbederne i ca 1 time, til de er møre,
når man stikker i dem med en gaffel.
Hæld vandet fra, dyp dem hurtigt i iskoldt vand og pil dem.
Skær dem i tern på 1½ cm og lad dem stå i en skål til senere.

Læg gulerødder og tomater i hver deres skål.
I en ny skål pisker man med en gaffel de 4 spsk olie sammen med sennepen,
indtil blandingen tykner. Pisk 3 spsk af rødvinsvinaigren i sammen med ½ tsk
henholdsvis salt og peber, så det bliver til en vinaigrette.

Hæld halvdelen af vinaigretten over rødbederne og vend dem godt i blandingen.
Hæld den anden halvdel over de revne gulerødder og bland.
Dryp tomaterne med de sidste 2 spsk olie og 1 spsk vinaigrette, drys henholdsvis
1/4 tsk salt og peber over og vend tomaterne i dressingen.

Læg salatbladene på et fad eller på hver tallerken.
Arrenger de enkelte grøntsager på salatbladene i små bunker.
Pynt med et drys hakket persille og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar