onsdag den 5. oktober 2011

Pære-Mandeltærte





250g mel


1 nip salt


100 g florsukker


150 g smør


1 æggeblomme


1 spsk koldt vand



Blend mel, salt, florsukker og smør i en foodprocessor til det er som rasp. Tilsæt æggeblomme og koldt vand. Blend til dejen samler sig og form dejen til en flad klump og lad ligge i køleskabet i ½ times tid.Herefter rulles den ud på en meldrysset bord og der rulles til den passer til en tærteform med kant - og der prikkes med en gaffel - tryk et stykke staniol fast til dejen og rundt om kanten på tærtefadet så skulle den ikke falde sammen.



Bunden bages ved 180 grader i ca 10 min.






FYLD:



100 g smør


100 g rørsukker


3 æg


25 g hvedmel


150 g mandelmel (mandler der er blendet til mel)


4-5 pærer


4 spsk abrikosmarmelade


evt 50 g mandelflager


lidt florsukker



Pisk smør, sukker og æg sammen til en cremet konsistens. Tilsæt mel og mandelmel og pisk det sammen.Dæk tærteformen med fyldet og skær pærerne i både og fordel dem over tærten.Smelt abrikosmarmeladen i en lillle kasserolle og smør overfladen af kagen med dette og drys evt mandelflager over.


BAG nu kagen i 20 minutter ved 175 grader eller til fyldet er fast og kagen gylden.



Afkøl tærten og drys med florsukker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar