mandag den 29. august 2011

Hørfrøboller (10stk)







25g gær
½ ltr lunken vand
1 tsk salt
2 dl hørfrø
1 dl hvedekerner
½ dl boghvedefrø
1 dl A-38
ca 400g hvedemel evt. durummel

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, hørfrø, hvedekerner, boghvedefrø, A38 og halvdelen af melet.
Tilsæt gradvist mere mel, indtil dejen ligner kraftig grød. Lad den hvile 3-5 timer ved stuetemp. Stil den i køleskabet i mindst 12 timer.
Hæld den derefter ud i 10 små klatter til boller på en bageplade med bagepapir.
Sæt bollerne i en kold ovn og skru op på 250 grader. Skru efter 10 min ned på 175 grader og lad bollerne bage færdige i ca. 20 min.
Kan fryses med det samme, mens de stadig er lune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar