torsdag den 10. marts 2011

Valnøddeflute

20g gær
3 dl vand
2 spsk. olie
ca 60 g hakkede valnøddekerner
½ dl sesamfrø
2½ tsk salt
ca 500 hvedemel
æg til pensling

Gæren smuldres i fadet og udrøres med lunket vand.
Olien, de hakkede valnødder, sesamkerner og salt tilsættes og dejen æltes med så meget mel som den kan tage.
Ælt til dejen er blank og smidig og slipper bordet.
Dejen dækkes med et klæde og hæver et lunt sted i 1½ - 2 timer.
Nu trykkes dejen flad og den foldes 2 gange sammen eller deles i 2 til flute der også foldes og lægges i fluteform og de kan måske lige trilles lidt så de bliver fine aflange.
Stilles til hævning i 30-45 minutter.
Jo længere efterhævning man giver brødet og jo mindre behandling dejen får efter første hævning - desto luftigere bliver krummen.

Brødet pensles med æg, der er pisket sammen med lidt koldt vand og brødet sættes i ovnen ved 225 grader i ca 30 minutter hvis det er et brød og 10-15 min hvis det er flute.
De afkøles på en brødrist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar