torsdag den 10. marts 2011

Hvidløgsflute

50g gær
5 dl fingervarmt vand
2 spsk olie
2 tsk fint salt
ca 12 dl hvedemel
1 tartare hvidløgsost og evt. presses hvidløg

Gæren smuldres og opløses i det fingervarme vand. Olie, salt og Tartare osten og det meste af melet tilsættes.
Dejen æltes grundigt, til den er blank og smidig, og sættes til hævning tildækket i ca. 30 minutter.
Dejen lægges på et meldrysset bord og æltes igennem. Deles i enten 4 eller 3 portioner afhængig af hvor store flutene skal være og lægges i en fluteform.

Lad brødene hæve utildækket i ca 30 minutter.
Brødene snittes 3-4 steder på skrå med en skarp kniv og pensles evt med sammenpiske æg eller kaffe.
De kan drysses med groft salt, sesam, hørfrø, birkes eller noget revet ost.

Bages ved 225-250 grader i ca. 10-12 minutter til de er flotte gyldne.
Lad brødene køle af på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar