torsdag den 10. marts 2011

Farmor Boller (de idiotsikre)

1 dl mælk
50g smør
1 spsk sukker
½ lille tsk salt
1 æggeblomme
25 g gær
ca 225-250 hvedemel

Pensling: æggehvide

I en gryde lunes mælken med smør, sukker o gslat.
Tages fra varmen, æggeblommen piskes i og derefter gæren MEN pas på at gryden ikke er for varm i bunden. Så hæver dejen ikke, da man ødelægger gærcellerne.
Så hældes melet i lidt efter lidt, gem lidt til senere æltning.
Dejen røres sammen, hældes derefter ud på bordet og æltes her blød og smidig evt med lidt ekstra mel.
Formes straks til ca 8 boller, der sættes på en plade.
Hæver lunt og tildækket i 35-40 minutter.
Pensles med æggehviden og bager på nederste rille ved 225 grader i ca 8 minutter.

Lette og bare skønne !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar