torsdag den 10. marts 2011

Fødselsdagsboller 20 stk.

50 g gær
2 dl mælk
100 g margarine
1 æg
50 g sukker
1 tsk salt
½ tsk kardemomme
ca 500 g Amo hvedemel

evt. rosiner

Til pensling: sammenpisket æg

Mælken lunes til den er håndvarm og gæren opløses heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet.
Hæver lunt og tildækket i 20 min.

Dejen slås flad, rulles ud til en pølse og deles i 20 lige store dele.
Formes til boller og sættes på en smurt bageplade.
Efterhæver til dobbelt størrelse lunt og tildækket ca. 30-40 minutter.

Pensl med sammenpisket æg.

Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10-12 minutter på miderste rille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar