tirsdag den 8. marts 2011

Grovflute med hørfrø og rugmel

25g gær
4 dl mælk
2 spsk. honning
1 dl. yougurt naturel
1½ spsk salt
1 dl hørfrø
3 dl rugmel
7-8 dl hvedemel

hvedemel til udrulning -
evt æg til pensling eller kaffe (det bruger jeg næste gang)

Opløs gæren i den lunede mælk. Kom honning, yougurt, salt og hørfrø i og rør sammen.
Tilsæt rugmel og derefter hvedemel lidt ad gangen.
Lad den hæve i køleskabet natten over ELLER fortsæt efter opskriften straks.
Sæt dejen lunt, dækket af et viskestykke og lad den hæve i ca. 1 time.

Del dejen i 3 dele og tag mel på hænderne, form dejen til flute og læg dem gerne i en fluteform, og ellers på en bageplade med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pisk ægget sammen med 2 spsk. vand og pensl brødene - skær små snit i flutene.

Bag flutene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter.
Sænk temperaturen til 160 grader og bag i yderligere 15-20 minutter til de lyder hult når du banker på dem.
Lad dem køle af på pladen eller i formen og server dem lune eller afkølede.

1 kommentar:

  1. Kan kun sige at disse flute er virkelig gode, tror vi laver dem 1-2 gange hver 14. dag:)
    Kig på min blog hvis du lyster, syntes super godt om din:)
    kasperkoekken.com

    SvarSlet