onsdag den 9. marts 2011

Gordon Ramsay's Indian Butter chicken

1 kg kyllingkød(overlår uden ben)
1tsk salt
0,6 dl. citronsaft
2,5 dl yougurt naturel
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
friskrevet ingefær (stykke ca. 3 cm)
1 grøn chili
2 tsk garam masala

2 tsk. rød frugtfarve
(1 tsk rød madkulør)
1,25 dl tomatpuré
1,25 dl vand
friskrevet ingefær (stykke ca 2 cm)
2,5 dl piskefløde
1 tsk garam masala
2 tsk sukker
1/4 tsk chilipulver
1 spsk citronsaft
1 tsk stødt spidskommen
100g smør (el. 50g smør / 50 g olivenolie)

Skær kødet i strimler i 2 cm tykkelse. Drys med salt og citronsaft
Bland yougurt, løg, hvidløg, ingefær, chili og garam masala i en foodprocessor og blend, til det er jævnt.

Bland madkulørerne i en lille skål og smør det på alle siderne af kødet. Hæld yougurt-blandingen i og rør det sammen. Læg låg på og sæt det på køl i 4 timer.
Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe af i 5 min.

Opvarm ovnen til 220 grader. Bag kødet i et dybt ildfast fad i 15 min, eller til det er mørt.
Fjern overflødig væske, dæk det løst til med folie og hold det varmt.

Bland tomatpuré og vand i et stort fad, tilsæt ingefær, piskefløde, ekstra garam masala, sukker, chilipulver, citronsaft og spidskommen og rør det sammen.

Smelt smørret i en stor gryde ved mellem varme Rør tomatblandingen i og bring det i kog. Kog det i 2 minutter - skru ned for varmen og læg kyllingestykkerne i. Rør kødet godt med saucen og lad det simre i 2 minutter mere, eller til det er gennemvarmt.

Server med ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar