lørdag den 17. januar 2015

Chokomuffins med kirsebær Amerena og vanilleskum ca 12 stk


Dejen:
300g mel
75g kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/4 tsk fint salt
1 tsk vanilleekstrakt
250 g muscovadosukker el rørsukker
100g mørk chokolade +eksta 50 g til topping

2½ dl kærnemælk
½ dl stærk kaffe
100g smeltet smør
2 æg
1 glas amerena kirsebær drænet for lagen

Vanilleskum:
3 æggehvider
150 g sukker
1 vanillestang
 

Chokomuffin
 Tænd ovnen på 220 grader ( 200 Ullas ovn)
Hak 2/3 af kirsebærrene  groft og lad resten være hele.
Bland mel, kakao, bagepulver, natron, salt, vanille, sukker og chokolade sammen.
hæld væden heri.
Vend forsigtig dejen sammen - den skal helst være en smule klumpet.
Fordel dejen i store muffinforme .
Bag muffinsene i ovnen i ca 15-18 min. indtil de føles bløde.
Lad dem køle af og lav vanilleskum

Vanilleskum
Pisk æggehvider stift tilsæt sukke og vanille undervejs.
Put marengsen i en frostps. og sprøjt på muffins.
 rug en brænder til at brænde marengsen og sæt evt en kirsebær på hver muffin og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar