søndag den 8. september 2013

Lammekrone med Langtidsbagte Cherrytomater og Rosenkålspuré

 


Lammekrone
3-3½ kg lammekrone

Olie
salt og peber
2 økocitroner
hvidløg
Frisk rosmaring

Vend kødet med olie, salt og peber, citronsaft og citronskal, pillet hakket hvidløg el. presset, og friskhakket rosmarin.
Lad det trække i 3-4 timer.
Brun kødet på en grillpande.
Giv det derpå 200grader i ovnen i ca 30 minutter.
Tag det ud og lad det hvile i 15-20 minutter.

Langtidsbagte cherrytomater
60-80 cherrytomater
Olivenolie
Balsamicoeddike
salt og peber
sukker
frisk Timian hakket

Skyl tomaterne og læg dem i et ovnfast fad og stænk med olieblandingen
Sæt tomaterne  i ovnen ved 90 grader i 6-7 timer

Rosenkålspure
700 g rosenkål
50g smør
salt og peber
1 spsk honning
½ spsk. æbleeddike

Pynt:
1 skalotteløg
bredbl. persille
1 håndfuld pæne blade fra rosenkålen

Skyl rosenkålene, skær det nederste af roden og fjern yderbladene, indtil de ikke slipper af sig selv.
Gem de pæne yderblade til pynt.
Bring vand og slat i kog og skær rosenkålene i kvarte og blanchér i ca 2 min. til de er kogt men ikke overkogte.
Kom rosenkålene i en foodprocessor, og kør til en puré med alle de øvrige ingredienser.
Inden servering drysses skiver af skalotteløg og hakket persille udover.
Til slut hældes en marinade over den færdige puré.

Marinade:
2 spsk. raspolie
1 spsk æbleeddike
honning
1 tsk sennep
salt og peber

rystes sammen i en meljævner og hældes over puréen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar