søndag den 16. juni 2013

Dampede Asparges med sauce mousseline og rejer


200g kogte pillede rejer (400g rå)
1 kg tykke hvide asparges
salt
2 citronskiver
smør til kogning

Mousseline:
200g smør
3 æggeblommer
4 spsk citronsaft + lidt til tilsmagning
1 tsk salt
1 dl piskefløde (piskes til flødeskum)
brøndkarse

Gør rejerne klar og lad hvile.
Skræl de hvide asparges og skær enderne af. Bring 4 cm vand i kog i en dyb pande eller stor gryde
sammen med smør, citronskiver og et drys salt.
Kog Aspargesstængerne i vand i 4-6 minutter.
Tag dem op og dryp dem af på et klæde.

Mouselinne:
Smelt smørret til mousselinen.

Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft og salt i en anden gryde over mellem varme til det
begynder at tykne.
Tag gryden fra varmen, og tilsæt smørret lidt efter lidt - langsomt i starten. Pisk kraftigt undervejs, så
saucen ikke skiller. Smag til med citron.
Vend flødeskummet i lige inden servering.

Hæld saucen ud over de kogte asparges der er anrettet på en stor tallerken og drys derefter rejer
over og evt. brødkarse og servér.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar