søndag den 19. maj 2013

Franks Spareribs på Smokey Mountain


4 hele sider ribs

nogle klatter smør til hvert stykke (først senere)

RUB                          (Bland alle ingredienserne sammen)
8 spsk farin
4 spsk paprika
6 tsk salt
4 tsk sort peber
2 tsk hvidløgspulver
2 tsk løgpulver
2 tsk cayennepeber
(1½ tsk sellerisalt) kan udelades
2 tsk spidskommen

GLASERING                    (Bland alle ingredienserne sammen)
3 dl Heinz ketchup
1 hvidløgsfed
6 spsk farin
2 spsk worcestershire sauce
8 spsk Teriyki
3 dl æblecidereddike
2 spsk koncentreret tomatpure
1 dl sød chilisauce
1 dl akaciehonning
1 ltr æblejuice kogt ind til 1 dl
1 ltr. ananasjuice kogt ind til 1 dl
1 ltr. rød frugtjuice kogt ind til 1 dl
2 dl ahornsirup
1 1/4 spsk knust chili
2 spsk paprika


Løsn hinden på bagsiden af ribene og træk den af med rå muskelkraft (herrearb. )

Gnid kødet med rub, og lad trække i 3 timer i køleskab.

Gør smokeren klar til minionoptænding og tilfør så 8-10 røgchunks.
Læg kødet på smokeren i 2 timer ved 110 grader.

Pak så siderne hver for sig i stanniol med 1 god klat smør og læg dem tilbage på smokeren i
ca 1½ time eller til kødet har trukket sig ca ½ cm i hver side af benene.

Pensl med glaseringen og giv benene 1 time mere, nu ved 120 grader.
Giv dem en sidste omgang glasering efter ca 20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar