mandag den 18. februar 2013

Mormor syltetøj (blåbær, brombær og hindbær)

(2-3 mellemstore glas)

250g blåbær
125g brombær
350 sukker
1 stang vanilie
250g hindbær
1½ tsk Melatin

evt. 2-3 spsk brun rom.

Drys blåbær og brombær med sukkeret i en gryde (ikke alt sukkeret)

Klip vaniliestangen i mindre stykker og vend den i og lad det koge langsomt op.

Kom hindbærrene i  og resten af sukkeret og lad det koge langsomt op igen.

Bland Melatin med lidt sukker og drys det i.

Kog det i 2 minutter og tag gryden af varmen. Fjern skummet på overfladen, så godt
som muligt. Rør evt lidt spiritus i.

Lav evt en geleprøve - kom en skefuld på en tallerken og se om det stivner.
Hvis det er tyndt må du komme mere geleringspulver i, men pas på  endelig ikke for meget.

Kom syltetøjet på rene skoldede atamon skyllede glas  og luk dem med skoldede låg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar