mandag den 21. januar 2013

Grove Baguetter


Kilde: Hjemmet 03/13

15g gær
2½ dl lunkent vand
2½ dl yoghurt naturel
1½ tsk salt
50 g groft fuldkornsrugmel
50g knækkede hvedekerner
50g solsikkekerner
ca 500g hvedemel

Pensl: med lidt kaffe
Drys: bland sesamfrø, hørfrø og blå birkes og strø over baguetterne

Smuldr gæret i en skål og hæld lunkent vand og yoghurt i - pisk gæren ud.
Rør salt, rugmel, knækkede hvedekerner og solsikkekerner i væsken.
Tilsæt melet gradvist.

Ælt dejen grundigt - den skal være fugtig og må ikke blive for tør.
Kornene suger væske, mens dejen hæver.
Lad dejen hæve ca 1½ time.

Tril en pølse og del ud i 2-3 portioner afhængig af hvor store du ønsker brødene - man kan også lave
8 små baguetter.
Læg dem på bagepapir på en bageplade.
Lad dem efterhæve ca 45 min.

Pensl med kaffe og drys med sesamblandingen ovenpå.

Sæt bagepladen i midten af en 225grader varm ovn.
Bag ca. 20 min. Bank på bunden af en baguette for at høre om den er bagt. Den skal lyde lidt hult.

De køler herefter på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar