fredag den 18. januar 2013

Grønkålssuppe

 
Kilde: Richard Beliveau (stor kræftforsker)
God mad mod kræft

 
2 spsk olivenolie
4 hvidløg hakket fint
250g røget bacon skåret i tern

2-3 porrer halveret og skåret i tynde skiver

1 selleri skåret i små tern
4 gulerødder skåret i små tern
4 kartofler skåret i små tern

1 spsk Timian
1 spsk Gurkemej
2 spsk Paprika
2 ltr. grønsagsbouillon

450-550g frossen hakket grønkål


Varm olien op og svits bacon og hvidløg.
Tilsæt porrestrimler og lad det svitse kort,  herefter selleritern disse svitses også kort, herefter
hældes gulerod og kartoffeltern i og det hele vendes godt og står et øjeblik.

Tilsæt nu Timian, Gurkemeje og Paprika og vend det godt i grønsagerne.

Tilsæt 2 ltr. bouillon og lade simre i ca 8-10 minutter.

Hvorefter grønkålen tilsættes og det hele koger nogle minutter.

Hæld den kogende suppe i en tallerken eller suppeskål og krydr med salt og peber efter behov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar