tirsdag den 18. september 2012

Stikkelsbærmarmelade


Stikkelsbær
Rørsukker
Æblesaft
Fortykningsmiddel (frugtpektin, alginat)
bourbon vanillestænger
vanille

Set på Frk.Annas stikkelsbærmarmelade - den smager skønt - så må prøve at lave det efter en dag....


1/2 kg bær  - 
375 g sukker  -
1/4 dl cognac

De modne, rensede bær lægges lagvis med sukkeret i syltegryden og koger 15min.
Nu hældes cognacen over.
Bærrene tages op med hulske og lægges i glas.

Saften koges ind  i 15min og hældes varm over.

Skru låget til eller bind til.

Nem Stikkelsbærmarmelade m/KIWI

300g stikkelsbær
2 kiwifrugter
2 spsk Vand
1 usprøjtet Lime
1 Vanilie stang
300g Syltesukker

Skyl og nip bærrene, skræl kiwierne og skær dem i mindre stykker.
Kom frugten i en gryde sammen med vand og skal fra limefrugten.
Flæk vaniliestangen, skrab kornene ud og tilsæt begge dele sammen med syltesukkeret.
Kog blandingen i 8 min. skum urenheder fra og kom marmeladen på skoldede glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar