tirsdag den 3. april 2012

Jordskok/kartoffelgratin



4 pers.
800g skrællede jordskokker
300g kartofler
3 løg i ringe
4 fed hvidløg knust
4 dl fløde
1 dl friske timianblade
75g revet parmesanost
salt og peber
 
Denne har jeg lavet:
300g kartofler, 150 jordskokker, 1 stort løg, 2 fed hvidløg, Salt, 40-50 gr parmesanost revet, Olie
Kartofler og jordskokker skæres i skiver, løget skives også. Det hele blandes godt rundt. Der strøs salt på og der vendes igen.
Parmesanosten rives og strøs over først halvdelen og vend rundt og så det sidste der strøs over og det sættes i ovnen i ca. 40-50 min
Der kan evt. også serveres en grøn salat med æble og en olie/eddikedressing passer rigtig godt til jordskokkenes dejlige nøddeagtige smag.
Man kan lave en større portion med mere jordskok i :
800g skrællede jordskokker i skiver, 300g kartofler i skiver, 3 løg i ringe, 4 fed hvidløg knust, 4 dl fløde, 1 dl. friske timianblade, 75g revet parmesanost, salt og peber.
Samme fremgangsmåde som ovenfor.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar