fredag den 11. november 2011

Julesovs






1. Andebouillon
Lever, hals og kråse
1 løg - delt i 4 dele
1 gulerod - delt i 2
1 porre - delt i 4 dele
lidt smør
1 bdt persille
1 kvist timian
1 laurbær
10 hele peberkorn
1 ltr. vand

Svits indmaden i lidt smør. Tilsæt grøntsagerne og hæld vand ved. Tilsæt persille og øvrige krydderier. lad bouillonen koge mindst 2 timer.

2.SOVSEN
5 dl. bouillon + evt sky fra bradepanden
2 spsk Oscars andebouillon
3-4 spsk. jævningspulver
½ dl rødvin el portvin
1 dl piskefløde
2 spsk soya
10 dråber tabascosovs
1 spsk ribsgele
1 klat smør
salt og peber

Smag bouillonen til med Oscars andebouillon og salt og peber og si den.
Hæld ca 5-6 dl bouillon op i en gryde + evt. sky fra bradepanden og lad den koge op.
Tilsæt rødvin el. portvin - pisk 1 spsk jævningspulver i, tilsæt yderligere jævningspulver en skefuld ad gangen. indtil sovsen har den ønskede tykkelse.
Tilsæt piskefløde og smag sovsen til med soya, tabasco, ribsgele evt. mere rødvin el portvin samt salt og peber.
Rør til sidst en lille klar smør i sovsen.

Sovsen kan sagtens laves dagen før og dermed uden sky fra bradepánden !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar