tirsdag den 22. marts 2011

Mørbrad med krydderurter og spidskål (4 pers)



1 stor mørbrad
2 spsk mel
2 spsk. friske krydderurter (estragon, dild og persille)
20g smør
1-2 dl lys bouillon
1 tartare hvidløgsost
1-2 små spidskål
20 g smør
400 g fine ærter
1 bdt dild
salt og peber

Tilbehør : små kogte kartofler

Puds mørbraden af for sener og skær den i 8 medaljoner.
Tryk dem lidt flade med hånden. Bland mel med de hakkede krydderurter, salt og peber og vend kødet heri.
Flæk spidskålen og skær den i 1 cm brede strimler på tværs. Hak dilden.
Brun medaljonerne på begge sider i smørret - tag dem af panden og kom flødeosten og bouillonen heri og lad det koge lidt sammen.
Læg kødet tilbage i saucen og læg et låg el. staniol over.
Lad dem stege ved svag varme i ca. 10 min. Hvis saucen bliver for tyk, kan du komme lidt mere bouillon ved.
Smelt imens smørret i en gryde og vend kålen heri. Når den lige falder sammen, kommes ærterne i.
Damp det hele et par minutter. Smag til med salt og peber og vend dilden i lige før servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar