tirsdag den 22. marts 2011

Chili con Carne (ala Anne Larsen) - 4 pers.



2 løg
2 fed hvidløg
400 g hk. oksekød 6%
1 spsk. olivenolie
2 dl kidneybønner
2 dl hvide bønner
1 stor rød chili
1 grøn peber
1 tsk. spidskommen
1 spsk. honning
1 ds. flåede tomater
20g chokolade med højt kakaoindhold
1-2 dl. god special øl
1 dåse majskerner

havsalt og friskkværnet peber.

4 speltboller


Hak løg og hvidløg og sauter dem i en gryde med en god belægning.
Kom lidt vand ved, når de begynder at hænge fast i bunden af gryden.
Kødet kommes ved, når løgene er blanke og varmet godt igennem.
Det vendes og når det har skiftet farve fra rød til brun, kommes olivenolie, bønner, chili (finthakket), peberfrugten i tern, spidskommen, honning og flåede tomater.
Krydr med salt og peber og lad retten simre ca. 15 min.
Kom chokolade og øl i og lad det varme godt igennem.
Kom majskerner i tilsidst og smag til.

Serveres med en god speltbolle til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar