tirsdag den 22. marts 2011

Creme brulée



5 dl fløde
2 dl mælk (kan undværes)
1 stang vanille (kun kornene)
150 g sukker

3 æg (eller 8 æggeblommer)


Bland det hele undtaget æggene. Bring det i kog.

Der er tre grunde til at det skal koges. Det smelter sukkeret. Det trækker smagen ud af vanillen.
Det gør det nemmere at røre æggene jævnt ud.

Rør godt rundt så det ikke brænder på.

Når det er kølet ned til lidt mere håndvarm blandes æggene i . Blandingen skal bare være under 50 grader, så æggene ikke stivner eller danner klumper. Det gør de ved ca. 55 grader.

Pisk æggene godt ud i flødeblandingen. Hvis der er hele fritflydende rester af æggehvide eller blomme, er der en der kommer til at spise dessert med hårdkogte stykker æg i.

Kom ca 1 dl i hver af de små forme. Jeg bruger som regel en 8 cm ramakin.

Bag i vandbad i ovnen i 30 min. ved 150 grader (varmluft)

Cremen skal stadigvæk været lidt "levret" i midten når du tager dem ud af ovnen. Ellers har den fået for meget og du har lavet en meget sød æggestand.
Dæk til med film, så de ikke tager smag og kom dem i køleskabet til de skal bruges.
Cremen skal være stivnet og kold inden du kan fortsætte.

Dæk toppen med ca 2 strøgne tsk sukker og brænd forsigtigt med gasbrænder indtil det karamelliserer.

De skal serveres med stivnet karamel i toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar