Mørdej:
250g mel
170g smør
60-70g flormelis
2 tsk. vanillesukker
1 lille æg
et lille nip salt
Citroncreme:
Filetter af 2 citroner
revet skal af 1 citron
100g sukker
2 hele æg og 2 blommer
2 dl fløde
Italiensk Marengs:
125g æggehvider
200g sukker
1 dl vand
Mørdejen:
til mørdejen smuldres smørret i melet sammen med flormelis, vanillesukker og salt.
Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt - den må ikke æltes.
Dejen skal hvile en times tid i køleskabet. Så bage man dejen i en passende form "blindt" det vil sige man lægger et stykke bagepapir over dejen bund og sider og fylder formen med f.eks. tørrede ærter eller ris, så dejen ikke hæver op under bagningen, som foregår ved 220 grader i ca 15 min. Derpå fjernes bagepapir og ris og tærten står fem minutter til i ovnen.
Citroncreme:
Til cremen blendes citronfiletterne med skal, sukker, æg og æggeblommer, hvorpå fløde blandes i. Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.
Marengs:
Til den italienske marengs kommes sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar lidt tyktflydende sirup.
Imens piskes æggehviderne til skum, hvorpå den kogende sukkerlage tilsættes lidt efter lidt, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet lidt af. Kom den derpå i en sprøjtepose.
Tag tærte ud og dekorer den med marengsmassen. Sæt den tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden. Lad tærten køle af før den spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar