1 kg svinekam Øko
3 hvidløg
2 spsk fennikelfrø
Lidt rosmarinblade
1 spsk salt
lidt peber
Timian og Rosmarin
4 Fennikel
Kartoffelfad m/tomater
10-12 kartofler koges i 10 min og trykkes på midten og 8 tomater skoldes og flåes og trykkes også på midten - der hældes lidt olivenolie på og det hele bages i ovnen ved 220 grader i 30 min.
Salat: Purtolak salat, Jordbær skåret i skiver, Forårsløg snittet - det hele overhældes med grantæblesovs.
Svinekammen:
Først lidt kogt vand i et fad - svinekammen lægges med sværen nedad i 10 min.
Hæld vandet fra og læg 4 ituskårne Fennikel og lidt hvidløg i bunden af fadet og Svinekammen ovenpå - der nu skal have krydderurter ovenpå, samt salt.
Skær også et snit imellem fedt og kam og læg timian og rosmaringrene indeni.
Den hele steger først i 10 min - ved 250 grader og derefter skrues ned på 170 grader - hvor det steger 1 time herefter tages fennikelen fra og lægges på et fad med staniol over. Svinekammen steger videre 1 mere med 1 flaske hvidvin tilsat efter man har hældt fedtet fra.
Den skal have en 3. time så skulle den også næsten smelte på tungen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar