fredag den 16. august 2013

Syltede Rødbeder


Disse smager ikke af så meget som Mette Blomsterbergs...

1 kg rødbeder
Peberrod

Lage
2,5 dl eddike
2,5 dl vand
6 dl sukker
(1 stk tørret ingefær)
1 tsk hvide peberkorn
1 tsk kryddernelliker
1 kanelstang
Atamon

Skyl rødbederne i koldt vand og skær rodspidsen af. Lad toppen sidde.

Kog rødbederne knap møre i ca 30 min. alt efter størrelse.
Hæld vandet fra og smut skallen af rødbederne.
Skær rødbederne i både el. skiver og læg dem i  ATOMON skyllede glas.
Skræl peberroden og skær den i mindre stykker.

Bland ingredienserne til lagen og kog den op. Si krydderierne fra og hæld den varme lage over rødbederne og tilsæt en lille smule atamon til hvert glas.
Glassene lukkes tæt.
Opbevares kølig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar