tirsdag den 23. juli 2013

Solbærsyltetøj med lakridspulver


1000g solbær (Titania)
2 spsk citronsaft
650g rørsukker (700g melis)
2 tsk lakridspulver   el. lakridsrodspulver
evt ½-1 spsk geleringsmiddel i pulverform

De skyllede solbær og citronsaften puttes i en bredbundet stor gryde og varm det hele langsomt op under låg til bærrene safter.
Der kan tilsættes lidt vand ½-1 dl vand hvis bærrene ikke safter nok i starten.

Bærrene koges safte i 5 min.

Sukker og lakridspulver blandes og tilsættes bærrene og der røres rundt til sukkeret er opløst.

Bring syltetøjet i boblende kog i 5 min.

Hvis syltetøjet er for tyndt kan der tilsættes geleringsmiddel blandet med 2 spsk sukker.

Jeg har i denne portion tilsat 1 stor tsk sukker/geleringsmiddel.
Kog syltetøjet i 2 min.

HUSK evt lidt ATAMON også.
Kommes nu på Atamon skyllede glas....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar