torsdag den 25. juli 2013

Landsbybrød (Sortebro Kro ved den Fynske Landsby)




(Kilde: Mad og Venner 73/2011)

Surdej (levain)
500g mel
3/4dl øl
1,25 dl æblemost
275g vand

Landsbybrød
250g mel
125g vand
100g surdej
5g gær
7g salt

Surdej
Rør alle ingredienser sammen og lad det stå ca 3 dage på køkkenbordet (alt efter årstid og varme i køkkenet), til det dufter let surt.
Derefter er det klart til brug.

Landsbybrød
Ælt alle ingredienserne sammen og lad det stå køligt natten over i en skål med film over.
Del dejen i to, rul dem ud til flutes, og lad dem hæve til dobb.størrelse ca .2 timer.
Bag dem i ovnen ved 230grader i 12-15 min og brug gerne dampfunktionen de første 5 min. eller kast lidt vand ned i bunden af ovnen.

Jeg sætter gerne en skål med vand i bunden af ovnen - det skulle også give en dampfunktion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar