lørdag den 4. august 2012

Urtekrams gulerodskerneboller (24 stk.)

KILDE: Den økologiske Bagebog

25g gær
3½ dl lunkent vand
3 dl youghurt natural
1 spsk havsalt
1 tsk. rørsukker
200g revet gulerod
½ dl hørfrø
½ dl græskarkerner
100g majsmel
750g sigtet speltmel

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt alle ingredienser undtaget sigtet speltmel og rør blandingen godt sammen.
Tilsæt det sigtede speltmel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
Læg et fugtig klæde eller husholdningsfilm over skålen med dej og stil den til hævning i time.
Form dejen til boller.
Bollerne hæver tildækket med et fugtigt klæde til dobbelt størrelse på bagepladen.

HUSK at sætte en kop vand i ovnen - så får bollerne en god skorpe

Bag bollerne 15-20 minutter ved 225 grader.

Ullas bagte 15 min v/225 grader og blev penslet med lidt kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar