søndag den 24. juni 2012

Porre/kartoffelsuppe

SUPPEN:
50g smør
400-500 g porre i skiver
400-500 g kartofler i små tern
1 løg i tern
1 ltr. bouillon
salt og peber
1-2 dl. fløde

Til anretning:
1 porre
smør
½ dl fløde
2 spsk purløg
friskkværnet peber

eller lidt ristet bacon og purløg


Suppen
Smelt smørret i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret og krydr med salt og peber.
Lad blandingen simre under låg ved svag varme i ca. 10 min.
Tilsæt herefter bouillon, bring suppen i kog og lad den simre i ca. 5 min. indtil grøntsagerne er møre.

Pas på med at koge den for længe, da den i så fald kan miste smagen.

Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen i en blender, foodprocessor el. med en stavblender.
Tilsæt fløde/mælk og smag suppen til.

Til anretning sauteres porre i smør i fem minutter og suppen anrettes med dette og evt lidt klippede purløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar