mandag den 5. december 2011

Rejer med hvidløg og chili


225 g Rejer el. 500g store rå rejer m/skaller
2-3 fed Hvidløg finthakket
1-2 røde chili i fine små stykker
Lidt paprika
Salt
Evt. lidt sursød chilisovs

6 spsk. Olivenolie

Bræk hovederne af rejerne og pil skallerne af, men lad det yderste haleled blive siddende på.

Skyl rejerne i koldt vand o g dup dem tørre i køkkenrulle.

Flæk chilien på langs, fjern og kasser kernerne, og hak chilien fint. Brug handsker, da saften fra chilien kan irritere huden og især øjnene og mund.

Opvarm olien på en stor tykbundet pande eller fladbundet smedejernsgryde, til den er meget varm, Tilsæt hvidløget ov svits det i 30 sek.

Tilsæt rejer, chili og paprika og et nip salt og steg dem i 2-3 min under konstant omrøring, til
Rejerne er lyserøde og begynder at krumme sig sammen.
(Bruger man færdige rejer skal de kun lige varmes kort i olien)
Server rejerne rygende varme direkte fra panden med tandstikker til at spidde dem på og humpler eller skiver af et godt brød til at suge den aromatiske saft op med eller med grillet flutes skiver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar