mandag den 5. december 2011

Kalkun






Gordon Ramsay Roast Turkey with Lemon Parsley and Garlic
Serves: 8-10
Prep Time: 30 mins
Total Time: 3 hours
Ingredienser:
1 Kalkun ca. 5-5.5kg
havsalt og friskkværnet peber
2 løg halveret
1 citron halveret
1 helt hvidløg halveret
6 laurbær blade
oliven olie til at smøre med

8 stk røget bacon

375g smør stuetemp



salt og peber
1 spsk. olive oil
pres 2 små citroner ned i smøret og filetterne
3 hvidløg presses heri
1 lille bundt persille hakkes groft ned i smørret
Instruktioner
opvarm ovnen til 220 C . IMENS, forberedes kryddersmøret. Put smøret i en stor skål rør med salt og peber tilsæt olivenolie og rør godt. Tilsæt citronskal og saft af samme, presset hvidløg og rør rundt - løsn skindet fra kødet på Kalkunen i begge ender og kom smøret ind langs kødet.Start med at komme salt og peber ind i kalkunen selve Løget , citroner, laurbær puttes ind i kalkunen.






Repeat with the skin on the legs - from the lower side of the breast feel your way under the skin and out towards the leg, loosening the gap.



Stuff half the butter mix into the opened spaces under the skin. From the outside of the skin, gently massage the butter around the breasts so that the meat is evenly covered. Finally, insert the rest of the bay leaves under the skin of the breasts.






Pladser kalkunen i en stor bradepande med brystsiden opad.



Put resten af smøret ovenpå skindsiden.



Kom godt med salt og peber over og dryp med olivenolie



Kalkunen kan tilberedes aftenen før og stilles i køleskab.






Rist kalkunen i ca 10-15 minuter ved 200grader



Tag kalkunen ud og hæld kalkunsaften over kalkunen og læg bacon stykker henover brystet



Sæt igen kalkunen ind ved 180 C i ca 2½ time Kalkuler med 30min.pr.kg






Lad stegen hvile i 2½ time under et klæde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar