mandag den 5. december 2011

Creme Catalana (6 pers.)

7½ dl sødmælk
1 vanillestang, flækket
tynde strimler af ½ øko citron
7 store æggeblommer
200 g sukker
3 spsk maizena

1. Forbered cremen dagen inden servering; Hæld mælken i en gryde sammen med vanillestangen og citronskallen. Bring det i kog, tag gryden af varmen og lad den stå og trække mindst 30 min.
2. Find en ildfast skål frem, som passer ned i en gryde uden at røre bunden. Kom æggeblommerne samt 100 g af sukkeret i skålen og pisk til sukkeret er helt opløst og æggene tykke og cremede.
3. Stil mælken tilbage på komfuret og varm det op, så det småsimrer. Rør 4 spsk. varm mælk sammen med maizenaen i en lille skål, og rør det i mælken. Lad det varme igennem ved jævn til stærk varme under konstant omrøring i 1 min.
4. Sigt mælken ned i æggene under konstant piskning til alt er godt blandet. Vaks gryden og hæld lidt vand i bunden - bring gryden i kog. Skru ned for varmen, og stil skålen med mælkeblandingen i gryden. Rør i cremen i 25-30 min. eller til den er tyk nok til at hænge fast på bagsiden af en ske. Det er vigtigt at skålen ikke rører vandet i gryden, da æggene ellers vil koagulere.
5. Fordel cremen i 6 ildfaste skåle - lad dem køle helt af - dæk dem til og stil dem derefter i køleskabet i mindst 12 timer.
6. Kort før servering drysses skålene med et tyndt lag sukker og brug en 'gasbrænder'- til at karamelisere sukkeret Lad dem stå et øjeblik, mens karamellen stivner - den kan stå i op til 1 time før karamellen bliver blød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar