fredag den 11. november 2011

Langtidsstegt Culotte i øl

1 culottesteg, løg og hvidløg, salt og peber, STEGEPOSE - 1-1½dl piskefløde,

Rids stegen i tern og gnid den med rigeligt salt.
Ryst det overskydende salt af.
Krydr med peber og læg stegen i et dybt ovnfast fad.
Sæt stegen i en kold ovn og indstil temperaturen på 120-140 grader og steg stegen i ca 3½ time.
Tilsæt evt. mere bouillon undervejs - KUN hvis stegepose ikke benyttes.
Temperaturen hæves til 200 grader i 20 min, hvis stegen ønskes mere brun.
Sluk ovnen og lad stegen stå i ca. 10 min.
Tag stegen ud og lad den hvile.
Si skyen og skum fedtet fra i en gryde.
Bring skyen i kog og tilsæt piskefløde.
Jævn evt saucen med en meljævning.

Tilbehør kan evt være lidt kogt rosenkål og gode kogte kartofler
eller forskellige salater, f.eks Broccolisalat - Spidskålsslaw

Ingen kommentarer:

Send en kommentar