torsdag den 10. marts 2011

Søren Gerickes Valnøddebrød - 1994

1 1/4 dl vand
1 1/4 dl kærnemælk
20 g gær
1 knivspids fint salt
1 spsk hvede eller rugkerner
75 g rugmel
125-150 g hvedemel
100 g sigtemel
20 g smør
25-50 g hakkede valnøddekerner.

Lun vandet og rør gæren ud i det, lun kærnemælken og til det.
De øvrige ingredienser tilsættes på en gang, gem lidt af melet og se hvor meget dejen kan tage.
Dejen arbejdes igennem, til den er lind og smidig.
Den stilles til hævning første gang i 25 minutter, arbejdes igennem igen og stilles til hævning anden gang i yderligere 25 minutter.
Dejen rulles rundt og stramt til et brød eller deles til 8 boller og skal så hæve til dobbelt størrelse
det tager ca. 15 minutter.
Så pensles med vand og bages 230-240 grader i ca 30 minutter for brød og 18-20 minutter for boller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar