mandag den 21. februar 2011

Hurtige grahamsflutes



25 g gær

4 dl lunken vand

1½ tsk salt

180g grahamsmel

400 g mel


Opløs gæren i det lunkne vand.

Tilsæt grahamsmel og lad dejen hvile i 10 min.

Kom salt og 2/3 af melet i og rør dejen sammen med en trægrydeske. Ælt dejen videre på et meldrysset bord. Tilsæt det resterende mel lidt efter lidt. Ælt dejen glat og elastisk.


Dæk dejen med plastfolie og lad den hæve i ca.3 kvarter på en lun plads.


Ælt dejen igennem og del den i 4 portioner. Rul disse ud til flutes - Sæt dem på bageplade med bagepapir og lad dem efter hæve i ca. 20 min.


Rids brødene med en skarp kniv og pensl dem med kaffe eller vand.


Bag brødene i en 225 grader varm ovn i ca. 12-15 min. De skal lyde hult når man banker på dem.


Lad brødene køle af på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar